Értékek védelme UV fóliával

Értékek védelme UV fóliávalAz UV sugárzás káros hatással tud lenni nem csak egészségünkre, de értékeinkre is. AZ UV sugarak a tárgyakat kifakítják, elöregítik, így megőrzésükre, élettartamuk meghosszabbítására javasolt hatásos UV védelemmel ellátni a környező üvegfelületeket.
Fontos szabály, hogy a fakulás nem kizárólag az UV sugárzás eredménye, így annak akár közel teljes kiszűrésével sem fog megszűnni a tárgyak fakulása.


A fakulás oka alapvetően négy fő részre bontható:


Ahogy az ábrán is látható, az UV kiszűrésével, a fakulást okozó tényezők 60%-a még továbbra is jelen van, fény, hő és egyéb tényezők, mint például páratartalom, kémiai anyagok a levegőben, stb. formájában.
A fakulás folyamatát a külső behatásokon kívül jelentősen befolyásolják az adott anyag tulajdonságai is, tehát egy alacsony minőségű festékkel színezett ruha gyorsabban fog kifakulni, mint egy jó minőséggel színezett. Vagy akár bizonyos fafajtákból készült padlók is különböző időtartam alatt fakulnak annak típusától függően. Minden anyag fakulása kiemelten függ az adott anyag tulajdonságaitól.
Ezt összegezve kijelenthetjük, hogy a fakulás folyamata nem állítható meg, de jelentősen lelassítható! Például egy kirakati tárgy cseréje nem válik szükségessé néhány napon belül, hanem akár hetekig is a kirakatban maradhat.
A másik jelenség, amelyet az UV előidéz, a tárgyak elöregedése. Hasonlóan a fakuláshoz, ez sem kizárólag az UV sugarak eredménye, hanem más a fakulásnál említett tényezőké. Ebben az esetben is hatásos védelmet nyújthat a LLumar UV védő fólia, mely így nagy részét kiszűri az öregedést okozó faktoroknak.

 

MEGÁLLÍTHATÓ A FAKULÁS UV FÓLIÁVAL?

A fakulás folyamata nem állítható meg kizárólag az UV szűrésével, mert azt az UV csak 40%-ban befolyásolja.. Ennek ellenére jelentősen lelassítható! Például egy kirakati tárgy cseréje nem válik szükségessé néhány napon belül, hanem akár hetekig is a ott maradhat.

Speciális megjegyzések gyermekek számára

A naptejek alkalmazása nem elegendő a hat hónaposnál fiatalabb gyermekeknél. A naptejek alkalmazása nem elegendő a hat hónaposnál fiatalabb gyermekeknél.
A gyermekek bőre a legérzékenyebb a károsodásra. A gyermekek bőre a legérzékenyebb a károsodásra.
Ajánlott  napszemüveget viselni Minden korosztályú gyermeknek ajánlott napszemüveget viselni.
LLumar közösségi portálok
Startlap
Facebook
Twitter
YouTube Videa Blogspot postr.hu